Mat med smak

Mat med smak er navnet på måltidskonseptet i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi arbeider for hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Fullkost med gode råvarer

Neskollen Tellusvegen er en barnehage med fullkost tilbud.  Dette innebærer at barna får tre måltider hver dag i barnehagen. Frokost og ettermiddagsmat består i hovedsak av brød/knekkebrød, diverse pålegg og et variert utvalg av frukt. Tre dager i uken får barna havregrøt til frokost.  To dager i uken har kjøkkenassistenten vår laget en varm lunsj, hvorav en dag er med fisk på menyen.  Avdelingen har mulighet til å lage varmmat en tredje dag, enten som turmat eller på avdelingen.

Prisen for fullkost i Neskollen Tellusvegen er kr. 500,-

Barna hjelper til/det pedagogiske måltidet

Vi har et sterkt fokus på barns medvirkning.  Barna skal være med å dekke bord, ordne i stand til måltidene og rydde i etterkant.

Måltidene skjer i hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og felleskap, hvor de ansatte er viktige rollemodeller.  Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat.  Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Måltidene er også en arena for sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og at barna skal bli verdensmedborgere.

Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltid i barnehagen.

Tilrettelegging

Vi legger tilrette for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og intoleranse.